‘W8 juh op un sms of sit juh 8er msn?’

Sms en MSN zijn niet meer weg te denken uit de moderne communicatieve en gedigitaliseerde wereld. Alles en iedereen is ‘aan de sms’ of ‘ff msn aan het checken’. Wie dit niet doet, hoort er tegenwoordig bijna niet meer bij. Wim Daniels, succesvol taalpublicist en gespecialiseerd in jongerentaal, bracht het boekje ‘SMS & MSN, hoest begonnuh? hoe sgrijf jut? ist errug?’ uit.
In dit boekje staat beschreven hoe deze twee communicatievormen zijn ontstaan. Wat is de invloed hiervan op het gewone Nederlands en waarom was het ineens nodig om woorden af te korten en anders te spellen? ‘SMS & MSN’ is een zeer boeiend boekje dat vlot geschreven is en dus makkelijk te lezen. Bovendien is het maar 160 bladzijdes dik. Het is in een miniformaat uitgebracht, waardoor het makkelijk is mee te nemen. ‘SMS & MSN’ is ook heel geschikt voor opa’s en oma’s die ook graag ‘ff willuh smsn’. Geïnteresseerd in ‘lettero’s’, ‘shortjes’, ‘aaneentjes’ en ‘nieuwlets’? Lees dan dit boek.
‘SMS & MSN’, geschreven door Wim Daniels en uitgegeven door Het Spectrum, ligt nu in de winkel voor 5 euro (ISBN: 978-90-49100-52-0).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pagina's

Volgers