Meer dan een dak

Sekrepatu biedt meer dan een dak boven het hoofd, namelijk een goede betaalbare woning in een gemoedelijke buurt. Bovendien staan veiligheid, samenwerking en vertrouwen erg hoog in ons vaandel. Die elementen zijn terug te vinden in elk project van Sekrepatu.

Voorzieningen
Sekrepatu staat voor projecten ontwikkelen binnen oude bestaande buurten waar alle primaire voorzieningen aanwezig zijn. Zo zorgt stichting Brasa er samen met Sekrepatu voor dat er zorg, onderwijs, sport, crèche en cultuur in de buurt aanwezig zijn. Daarnaast worden de huizen compleet ingericht. Denk hierbij aan een kindvriendelijk huis met telefoon, kabeltelevisie en een wijk met verharde wegen. Dat betekent geen graafwerk voor de deur, geen bouwverkeer vroeg in de ochtend en geen open kavels waaraan gewerkt wordt.

Samenwerking
Sekrepatu vindt het belangrijk dat de bewoners geen last krijgen van buurtoverlast en vandalisme. De stichting neemt na de oplevering van het huis dan ook de taak op zich om het onderhoud van de woonomgeving bij te houden. Samen met de bewoners, bewonerscommissies en commissies van huiseigenaren zorgen ze voor een leefbare buurt. Uiteraard worden verfrissende ideeën en wensen van de bewoners meegenomen in het buurtbeheer. Dit versterkt niet alleen het onderlinge buurtgevoel, maar ook de samenwerking tussen de overheid en de bewoners.

Zekerheid
Wanneer u op zoek bent naar een betaalbare woning middenin Paramaribo, dan is een huis van Sekrepatu iets voor u. Huren van een woning in het buitenland kan wel eens problemen opleveren met de buitenlandse cultuur. Dat is dan ook de reden waarom Sekrepatu een model heeft ontwikkeld dat zekerheid biedt voor elk soort huurder. Hierin staat bijvoorbeeld dat woningen op hooggelegen percelen worden gebouwd, waardoor bewoners geen last krijgen van natte voeten als er extreme wateroverlast is.

Leuk huis & betaalbare prijs
Goede huisvesting heeft een prijs. Voor de huurprijs kunt u een goedgebouwd huis verwachten in een leuke buurt. In het bedrag zijn zowel de beheer- als de exploitatiekosten inbegrepen. Tot heden heeft Sekrepatu huurprijzen gehandhaafd die alleen betaald konden worden door middeninkomens. Tegenwoordig worden de kosten alleen maar lager en dus voordeliger voor de bewoner!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pagina's

Volgers