Uit in Paramaribo; stad vol historie en gezelligheid

Paramaribo, de stad met een rijke historie en een bruisend uitgaansleven, heeft voor elke bewoner wel iets te bieden. Het is niet voor niets het meest levendige deel van Suriname. Zo zijn in Paramaribo tal van ouderwetse panden te vinden die het verleden van de stad weerspiegelen. Deze plekken zijn mede dankzij hun bijzondere achtergrond absoluut een bezoekje waard. Hieronder staan drie verschillende uitjes in en rondom Paramaribo. Gewoon alvast een voorproefje…

Een / Wan
Fort Zeelandia & Surinaams Museum: waar het verleden tot leven komt
Paramaribo heeft haar bestaan te danken aan dit fort. Fort Zeelandia, veroverd door Nederland in 1667, werd vroeger onder meer gebruikt om officieren van het Nederlandse koloniale leger te huisvesten. Inmiddels is in het complex het Surinaams museum gevestigd. De prachtige omgeving en de historische gebouwen sleuren de bezoekers figuurlijk mee terug in het verleden. En wanneer u een cultuurliefhebber bent, is het zeker een bezoekje waard. In het Surinaams Museum zijn diverse permanente en tijdelijke kunstexposities te bewonderen. Bovendien kunt u hier een kijkje nemen in een ouderwetse schoenmakerij en een stadsapotheek.
Fort Zeelandia en het Surinaams museum zijn van dinsdag tot en met zondag geopend.
Kijk voor meer informatie op www.surinaamsmuseum.net.

Twee / Toe
Plantagetour: varen langs de historie
Ga terug in de tijd naar het leven van slavernij en overheersing. Gedurende de Crommewijne plantagetour krijgt u aan boord van de Sweet Merodia alle ins en outs over het indrukwekkende verleden over de Surinaamse plantages te horen. Zo vaart de boot langs Plantage Rust en Werk en Fredericksdorp en nog vele andere historische plantages. Deze laatste is een absolute topper. Fredericksdorp is een voormalige koffieplantage met een gevangenis en een politiepost.
De Crommewijne plantagetour is een prachtige belevenis. Onder leiding van gids én schrijfster Cynthia Mc Leod wordt het een ervaring die u niet snel zal vergeten.
Tip: vergeet tijdens de tour niet uw zonnebrand, hoed en insectenafweer. Het zonnetje schijnt daar namelijk feller dan in Nederland en er komen in de omgeving vaak insecten voor.
Meer informatie is te vinden op www.surinameecotours.com.

Drie / Dri
Havana Lounge: swingen op salsamuziek
Naast culturele tripjes kan er ook flink gefeest worden in Paramaribo. Het bruisende nachtleven wordt getekend door dansen, cafés, discotheken en feestbeesten. Het blijkt maar weer dat Paramaribo meer te bieden heeft dan historische plekken. Een van de spraakmakendste clubs van de hoofdstad is Havana Lounge. Een knus salsatentje waar bezoekers elke nacht tot in de late uurtjes kunnen swingen. Er wordt hier van alles gedraaid: van Surinaamse klassiekers en latin, tot aan salsa en mambo. Wanneer u genoeg heeft van het heupen wiegen en billen schudden, kunt u onder het genot van een drankje bijkomen op het terras.
Wilt u meer weten over het gezellige uitgaansleven in Paramaribo? Kijk dan op www.info-suriname.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Pagina's

Volgers